Inclou un CD i un llibret de 20 pàgines, amb textos en tres idiomes (anglès, espanyol i català).
14,00€
Àlbum digital. Inclou una versió digital (pdf) del llibret, amb textos en tres idiomes (anglès, espanyol i català), i el disc en els formats d’àudio següents:
FLAC, ALAC | 16 bit 44,1 kHz
MP3 | 320 kbps
8,00€
Sergi Vergés, arranjaments i direcció
Solistes: Joana Gomila, veu / Gabriel Amargant, saxo soprano, clarinet / Òscar Latorre, trompeta / José Carlos Cubas, congas / Liv Hallum, acordió / Albert Costa, trombó / Ivan Garriga, violí / Luc Casares, saxo tenor / Ivan Caro, flabiol, gralla / Joan Mas, saxo alto / Marcel·lí Bayer, clarinet baix / Iago Aguado, guitarra / Joan Claver, piano / Pol Omedes, flugel / Joan Mar Sauqué, trompeta / César del Val, saxo tenor
Segell: Adep.Cat
Any de publicació: 2017
Número de catàleg: ADEP001
Durada: 75:59
Per Sergi Vergés
L’agost de 2015 me’n vaig anar a viure a Arsèguel, al Baridà, amb la idea de Rufaca al cap. La idea rebia aleshores el nom genèric de “Projecte Cadí” i havia nascut de les meves classes amb l’Ivan Garriga els tres anys anteriors al Superior del Liceu. La idea seminal consistia a portar a la formació de big band estàndard la música tradicional del Pirineu, i ja vaig sospitar que no seria un projecte qualsevol: seria el meu primer projecte personal, l’estiu que feia 50 i després de dues dècades llargues d’escriure per encàrrec música per a big band. No vaig saber calibrar, però, la magnitud del viatge que estava a punt d’encetar: amb quina força aquestes tonades s’introduirien a la meva vida, els centenars de quilòmetres que passejaria per la comarca amb elles al cap, o els que faria en cercles al menjador de casa, com una fera engabiada, al caliu de la llar de foc. La inspiració, en cas d’existir, no és més que compulsió, ja ho deia bé Gil de Biedma. No vaig calibrar el munt de dies de frustració absoluta ni els dies (menys) d’eufòria gairebé estupefaent; els llibres, discos i concerts amb què em nodriria i, sobretot, els paisatges i les persones que havien d’arribar i que ara em conformen per sempre.
El resultat del viatge gairebé homèric és el que ara teniu a les mans. Tot sentint-lo, penso, com Cortázar, que aquests arranjaments mereixen estar plegats perquè del desencant de cadascun d’ells va créixer la voluntat del següent. I també penso en aquell home de qui parlava Borges, que es proposa la tasca de dibuixar el món i un dia descobreix que aquell pacient laberint de línies traça la imatge de la seva cara. Reconec la meva cara en tota aquesta música: els meus referents, les meves obsessions, les coses que m’enamoren. No sé si tot plegat és jazz o és folk, la taxonomia musical m’interessa més aviat poc: és només un punt de vista sobre el món musical que ara m’envolta, una mirada subjectiva però apassionada. Em passo la vida ensenyant que la passió és l’única aproximació honesta al meu ofici, i que tota la que hi aboques acaba impregnant la música i, d’una manera o altra, aconsegueix transmetre’s. Espero no anar errat i que aquest disc aboni la meva tesi.
solo soprano: Gabriel Amargant
solo trompeta: Òscar Latorre
solo congas: José Carlos Cubas
solo intro acordió: Liv Hallum
solo trombó: Albert Costa
solo intro violí: Ivan Garriga
solo tenor: Lluc Casares
Intro flabiol (flabiol solista: Ivan Caro) / Cascabillo / Lo verd d’antan (solo alto: Joan Mas) / Muntanhes araneses / La polleta d’aigua (solo soprano: Gabriel Amargant) / La maire Antoène / Una filheta de Lion (solo clarinet baix: Marcel·lí Bayer) / Corrandes
gralla solista: Ivan Caro
solo guitarra: Iago Aguado
solo piano: Joan Claver
solo flugel: Pol Omedes
solo clarinet: Gabriel Amargant
solo trompeta: Joan Mar Sauqué
solo tenor: César del Val