JOEL BARDOLET

Amb mirada pròpia

 

El violinista vigatà Joel Bardolet és un músic singular. D’aptituds evidents i musicalitat exultant, la seva manera particular d’abordar obres clau del repertori universal li ha valgut un lloc destacat en el panorama actual d’orquestres i formacions de cambra centreeuropees, amb les quals col·labora regularment, ja sigui com a concertino o com a solista.

 

La seva inusual porositat interpretativa es tradueix en l’elecció d’uns programes modelats amb molta cura, en col·laboració amb músics que li permeten treballar de manera rigorosa en favor de la intencionalitat rítmica, el fraseig i el compactat sonor. L’estil de Bardolet és propositiu, no finalista: interpel·la l’oïdor i li planteja preguntes amb voluntat d’establir-hi un diàleg personal i còmplice. En definitiva, el fa partícip del procés artístic i creatiu.

 

Joel Bardolet aporta una mirada fresca, molt musical i amb un punt de fantasia en un context fonamentat -en excés- en l’ortodòxia. El seu criteri, sòlid, fruit del mestratge assolit a Catalunya, Alemanya i Suïssa, s’endevina suggerent, d’efecte renovador. La veu del violí. Una veu, la seva, excepcional.

   

 “Més enllà de reproduir la partitura, va explorar els límits de la comunicació i reivindicar tots els elements que participen en el procés, des de la respiració fins al silenci.”

REVISTA MUSICAL CATALANA

ÀLBUMS

INTERTWINED PATHS

CD + LLIBRE + HD AUDIO

Àlbum en format físic i digital, amb un llibre de 44 pàgines amb un text de Joan Magrané en tres idiomes (anglès, espanyol i català).

Obres de Kurtág, Pärt, Trümpy, Pianelli i Oliu que ens demostren que la música feta avui no es troba pas tan lluny del que cerquem habitualment com a oïdors, tot i alguns prejudicis. Una experiència artística d’alta volada, de gran intensitat, que en directe ens pot atrapar a través de les vibracions dels instruments i el silenci de l’espai però que recollides en un disc ens permeten de recloure’ns-hi tot reflectint-nos en la intimitat del compositor nota rere nota, respirant, fets un amb l’intèrpret, tot seguint-ne el balanceig de l’arc.

Trio-Fortuny-Cover

SCHUBERT, BRAHMS

HD VÍDEO

Video digital en alta definició i àudio no comprimit (WAV 16 bit 48kHz) en format HD MOV. Durada: 89 min.

Per obrir la temporada de música clàssica 2017-2018, Seed i l’Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí van promoure conjuntament un concert del Trio Fortuny el passat dissabte 7 d’octubre de 2017. En ell, el Trio Fortuny, format per Joel Bardolet al violí, Marc Heredia al piano i Pau Codina al violoncel, va interpretar dues de les obres que aquesta temporada han presentat en marcs com el Palau de la Música Catalana i els festivals de Cervià de Ter o de la Portaferrada.

 

FRANZ SCHUBERT

Trio D. 929 n. 2

 

JOHANNES BRAHMS

Trio op. 8 n. 1

VÍDEOS