‘Amor de la Marenda’, en homenatge a Teresa Rebull

‘Amor de la Marenda’, en homenatge a Teresa Rebull

La col·lecció discogràfica d’ADEP creix amb un nou volum en homenatge a la cantautora i artista catalana Teresa Rebull (1919-2015): Amor de la Marenda (ADEP008). L’àlbum és fruit de l’enregistrament del concert en directe que es va celebrar per commemorar el centenari de l’activista catalana. L’estrena, que va tenir lloc a l’Espai Ter de Torroella de Montgrí el 20 de desembre passat, també va representar l’inici del programa MÚSICA I EXILI impulsat pel Departament de Cultura.

Al disc, totes les cançons són originals de Teresa Rebull, excepte tres d’elles, que han estat compostes pel pianista Joan Díaz, el qual signa igualment tots els arranjaments d’aquest àlbum. Els músics participants en el projecte són Laura Simó, Anna Roig i Raquel Lúa, veus; Perico Sambeat, saxos i flauta; Álvaro Ocón, trompeta; Sandrine Robilliard, violoncel; Dani Pérez, guitarra; Joan Díaz, piano i melòdica; David Mengual, contrabaix; i David Domínguez i Marc Vila, percussions.

El llibret de l’àlbum inclou un text original del cantautor i amic personal de Rebull, Lluís Llach, així com fotografies i pintures de l’artista catalana cedides per l’entorn de la cantant i activista.

Aquest disc és una coproducció d’ADEP, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el festival de la cançó d’autor Barnasants (en la seva 25a edició), i la seva presentació, programada a L’Auditori de Barcelona dins el mateix festival el 21 de març de 2020, ha quedat ajornada fins la tardor vinent a causa de la Covid-19.

PORTADA: Lorena Alonso · Estudio Gerundio

Tags: